Att få till det… Vägen till yoga

Alarmet ringer på morgonkvisten. Du har satt klockan tidigt för idag ska du upp och göra det där yogapasset och meditationen på en timma för att få en skön start på dagen. Men så lätt det är att ligga kvar, snooza några extra gånger och sedan plötsligt finns inte tiden där.

Till den där sköna yogastunden du hade bestämt dig för och sett framför dig med ett tänt ljus, en vacker kopp te jämte yogamattan och då självklart i soluppgång. För det är ju så bilderna på Instagram ser ut på den där perfekta yogastunden.

Lugn, ingen fara, det behöver inte vara så.

Att börja yoga och meditera på egen hand hemma ger så klart mycket vinster i vår vardag men det är inte alltid så lätt att få till. Önskan finns men ibland är det ett stort steg till handling.

Börja med något litet, skapa små steg av förändring för att det ska hålla i längden. Hitta den stunden i veckan där du kan prioritera dig själv. Boka in din yogastund i almanackan om den så bara är på 10 minuter. Det viktiga är att börja för att så småningom utöka tid och till fler tillfällen i veckan om det är det du vill.

Välj en plats i ditt boende som du gör till din yogaplats. Återvänd till samma för då kommer du efterhand förknippa just denna plats med avslappning och få lättare att koppla av.

Lägg undan mobil, meddela resten av familjen att yogastunden är för dig och att du inte vill bli störd. Börja med något kort och enkelt yogapass, skön lite längre avslappning och kanske avsluta med en liten meditation.

Det första och viktigaste steget är dock att du sätter dig där en stund. Då har du kommit en bra bit på väg med ditt yogande på egen hand. Och du – släpp all prestation och krav. Du gör det för din egen skull. 

Enligt mig är det viktigt att vi visar våra barn samt nära och kära att vi behöver prioritera oss själva ibland, att vi alla behöver stunder av återhämtning med reflektion och möjlighet till att ”ladda batterierna” som vi får av en yogastund.

Genom att göra det regelbundet blir vi mer balanserade och medvetna och då även en skönare medmänniska att umgås med. Till slut kommer din omgivning märka om du inte har tagit den där stunden och säga till dig att du behöver gå och yoga. Det har hänt mig då och då genom åren och jag vet många som har fått höra detsamma.

Det är just det som är så fantastiskt.  Yogans effekt talar för sig själv. Omgivningen märker ofta att det är något som händer med dig och det är den allra bästa ”reklamen”.

Du behöver inte övertyga eller tjata på någon annan att de också ska börja yoga. Låt din förändring, ditt liv bli en inspiration för din omgivning att också börja titta på sig själva.   

 

Sat Nam,

Linda Klang

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske är intresserad av...
Handla yogabyxor
Skön, härlig och gedigen kvalitè av ekologisk bomull tillverkat under goda arbetsvillkor, till stor del i Sverige. Yogabyxorna Breath of Love är skapade av Linda Klang.
Yogini - Yoga online
Yoga i ditt vardagsrum. Yoga när det passar dig. Yoga var du än befinner dig. Yogini är en onlinetjänst både för dig som redan utövar yoga och för dig som vill komma igång med yoga.
Nyhetsbrev
Få inspirerande nyhetsbrev med tips och erbjudanden direkt till din inkorg. Du kan självklart när som helst avsluta  prenumerationen om du önskar.