Att säga hej till sig själv

Tar du de där stunderna? Det där mellanrummet av varande?

Det finns så många ingångar till varför vi börjar yoga. Kanske är det för att du har ont i ryggen eller är stressad och hört att yoga ger inre lugn. Kanske ren nyfikenhet som har växt eller är du andligt intresserad och tänker att detta kan vara en väg till att höja sitt medvetande.

Oavsett vad spelar ingen roll.

När du sätter dig på yogamattan så tar du ett kliv in i dig själv och får möjlighet att lyssna till dig själv. Att släppa det yttre fokuset ett tag och vara där med dig själv. Det är modigt att yoga, meditera och blicka in för då blir allt så uppenbart, det som finns inom dig själv. Det är svårt att värja sig där på mattan. Tankarna och känslorna som finns inom dig blir så påtagliga. Det är det som är det fina tycker jag. Att vi får möjlighet att säga hej till oss själva och vara där en stund. Med det som känns och är just nu. Att vara i sitt varande istället för görande.  Och någonstans i detta hitta en attityd av acceptans till sig själv och livet.

Varje dag tar jag en liten stund då jag sätter mig ner och sluter mina ögon och lyssnar. För mig är denna stund så nödvändig och har blivit så naturlig. Jag vill varje dag säga hej till min själ och till mig själv. Det är på så sätt jag känner hur livet pågår i mig just nu. Vara i det som är just nu och känna acceptansen för det som varit och pågår i livet.

Livet är i en ständig förändring och för att kunna flöda med och följa det som är behöver vi lyssna, lyssna och återigen lyssna. Det som var sant för mig i går kanske inte är det längre. Det är kanske dags att ta de där små kliven åt något håll för att flödet av livet, att rida på livets vågor ska bli möjlig.

Det är egentligen så enkelt, stanna upp och lyssna till dig själv en liten stund.

Du kanske är intresserad av...
Handla yogabyxor
Skön, härlig och gedigen kvalitè av ekologisk bomull tillverkat under goda arbetsvillkor, till stor del i Sverige. Yogabyxorna Breath of Love är skapade av Linda Klang.
Yogini - Yoga online
Yoga i ditt vardagsrum. Yoga när det passar dig. Yoga var du än befinner dig. Yogini är en onlinetjänst både för dig som redan utövar yoga och för dig som vill komma igång med yoga.
Nyhetsbrev
Få inspirerande nyhetsbrev med tips och erbjudanden direkt till din inkorg. Du kan självklart när som helst avsluta  prenumerationen om du önskar.