Att veta vad du vill. Vad du egentligen vill.

Det är ofta det svåra. Att få fatt i den där lusten, drivet, längtan, passionen och veta att du är på rätt väg. Att du tagit rätt beslut utifrån vem du är just nu.

Min övertygelse är att du inte kan fråga någon annan om vad som är din väg för det är bara du själv som sitter på det. Självklart kan du få vägledning, stöd och hjälp av din omgivning men svaret har bara du. Inom dig. 

Genom att rikta fokus in i dig själv. Våga lyssna och våga känna till det som är inom dig, ditt inre universum, är början till att du vet vad som är rätt för dig.

När någon frågar mig vilka beslut och vägar de ska ta säger jag ofta

”- meditera på det – du har svaret inom dig”

Meditation är en mycket fin hjälp i detta. Inom kundaliniyoga traditionen finns en mängd meditationer som kan stödja och hjälpa oss i utforskandet kring oss själva och utvecklandet av vår intuition.

Men när vi inte är så vana vid meditation uppkommer det till en början en massa motstånd. Vilket bara är en del i processen. Vi översköljs av en massa tankar, känslor och  kanske känner obehag i kroppen, somnar, ja listan kan göras lång om vad det är som uppkommer. Men låt bara allt vara där. Titta på det, acceptera det och återgå till meditationen.

Så småningom när du har suttit där och tagit en hel del tid för dig själv (inte alltid så glamoröst och roligt) blir bruset på insidan mindre och du kan börja höra, känna , förstå vem du är där bakom detta brus. Höra din inre röst. Den kan vara tyst men om du väl ”får fatt i den” kommer du att känna igen den och ju mer du lyssnar till den desto starkare blir den. Keep up , det är värt det!

Här kommer en riktigt fin meditation för att utveckla din neutralitet, acceptans och inre lyssnande. Det är en meditation som jag ständigt återkommer till och som jag har gjort många, många gånger genom åren.

Meditation för det neutrala sinnet

Sitt i lätt meditationsställning eller på stol med rak rygg. Låt höger hand vila i vänster med tumspetsarna mot varandra.

Slut dina ögon, se dig själv för din inre syn. Hur du sitter stilla och strålar inifrån och ut.

Fokus i tredje ögat.

Låt andetaget reglera sig självt till ett meditativt och lugnt andetag.

Tänk mantrat Wahe Guru (ungefärlig översättning ”extas bortom all beskrivning”)

Varje stavelse för sig självt , Wa  He   Gu  Ru,  om och om igen….11-31 minuter ( Använd någon form av timer för att ha koll på tiden).

Innan du börjar din meditation så tona in dig tre gånger med mantrat

Ong Namo Guru Dev Namo (Jag tar kontakt med min inre visdom och den kreativa kraften som leder mig igenom).

När du avslutat meditationen tonar du ut dig tre gånger med mantrat Sat Nam (Jag är sann, sanning är min identitet).

Sat Nam,

Linda Klang

Du kanske är intresserad av...
Handla yogabyxor
Skön, härlig och gedigen kvalitè av ekologisk bomull tillverkat under goda arbetsvillkor, till stor del i Sverige. Yogabyxorna Breath of Love är skapade av Linda Klang.
Yogini - Yoga online
Yoga i ditt vardagsrum. Yoga när det passar dig. Yoga var du än befinner dig. Yogini är en onlinetjänst både för dig som redan utövar yoga och för dig som vill komma igång med yoga.
Nyhetsbrev
Få inspirerande nyhetsbrev med tips och erbjudanden direkt till din inkorg. Du kan självklart när som helst avsluta  prenumerationen om du önskar.