Gong & klangskålar

Vi människor har länge använt ljud för att förstärka vibrationerna och helandet. Rofyllda ljud hjälper oss att läka och används i många terapeutiska sammanhang. Vid vissa yogaklasser och yogaevenemang använder vi oss av Gong och Klangskålar på Blekinge Yogastudio.

Gong

Gong används ibland inom kundaliniyoga för att fördjupa den avslutande vilan. Det är avslappnande och vibrationerna påverkar kroppen på ett positivt sätt. Det sägs också öka kroppens självläkande processer. Gong hjälper dig att slappna av, få ny energi och bättre sömn.

Du ligger ner, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja igenom dig och ditt energisystem. Gongen är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne. Du kan också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar av gongen och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne.

Gongen skapar ett helt spektrum av ljudvågor, toner och övertoner. Dessa ljud hjälper sinnet att släppa taget om tankarna och oftast hamnar man i ett skönt läge någonstans mellan sömn och vakenhet. Där kan kroppen verkligen vila och återhämta sig.

Det är framförallt två effekter av att lyssna till gong. Dels är det ljudet som går in genom öronen och hjälper sinnet att stilla sig. Dessutom är det kraftfulla vibrationer från gongen som hittar in på olika ställen i kroppen. De kan hjälpa till att få igång flöden och stagnationer.

GONG HAR FUNNITS I FLERA TUSEN ÅR, och användes ursprungligen av munkar, när de utövade sin meditation i tibetanska tempel. De stillade sinnet och kom till ro med hjälp av gongens ljud och vibrationer.

Klangskålar

Klangskålar används ibland  inom yoga för att fördjupa den avslutande vilan. Klangskålarnas helande ljud berör djupt inombords och hjälper dig att släppa taget och du får lättare kontakt mitt ditt inre jag.

Klangskålarnas rogivande ljudvibrationer tar avslappningen till en djupare nivå där harmoniserande och balanserande ljudvibrationer kan bidrar till stressreduktion samt fysisk och mental återhämtning.

Skålarnas ljudvibrationer har många övertoner och påverkar våra hjärnvågor så att vi blir djupt avslappnade. De hjälper oss att släppa stress och ökar känslan av lugn och balans.

Minnen i form av smärta eller känslor kan komma upp till ytan. Tillåt dig att vara i stunden och känna det som dyker upp genom att bara observera det som händer.