Little Lambs School

Blekinge Yogastudio sponsrar Little Lambs School i Indien.

Blekinge Yogastudio anordnar regelbundet olika yogaevents till förmån för barnen på Little Lambs School i Chennai i sydöstra Indien. Jag, Linda Klang har själv besökt skolan och barnhemmen och bott på deras flickhem under 10 dagar.Jag har direktkontakt med personalen på skolan så alla donationer går oavkortat till barnen utan mellanhänder.

Little Lambs School syftar till att ge utsatta barn en bra utbildning. Barnen har varierade bakgrunder men de allra flesta barnen kommer från mycket fattiga familjer. Några av dem har inlärningssvårigheter, några har misslyckats i andra skolor och några har tidigare inte gått i skolan och är ”för gamla” för att få tillgång till utbildning. Förutom undervisning har Little Lambs School också verksamhet i form av barnhem för barn som inte har föräldrar eller har försummats. De har tre barnhem, ett enbart för flickor, ett för pojkar och ett för främst mindre barn.

En viktig grundsten inom yogan är att genom tankar, ord och handling sprida omtanke och kärlek i vår omvärld. Att dela med sig för att någon annan skall kunna få det lite bättre. Att utveckla förmågan av empati och medkänsla både till sig själv och till omgivningen. Att med ett öppet hjärta möta livet och leva livet fullt ut utifrån vårt hjärtas röst.

Om du också vill sponsra Little Lambs School gå in på deras hemsida. Du kan också kontakta mig Linda Klang så får du information om hur du på olika sätt kan göra en insats för att hjälpa dessa barn och tonåringar.