Kundaliniyoga

Kundaliniyoga är en yogaform utan krav och prestation och du gör yogan helt utifrån dina egna förutsättningar. Du behöver inte alls vara smidig eller kunna slappna av för att  börja med yoga utan det är något som du med tiden utvecklar genom att just yoga. Du behöver inga som helst förkunskaper utan alla är välkomna till våra yogaklasser i kundaliniyoga.

Varje yogaklass i kundaliniyoga innehåller ett yogapass, en längre djupavslappning och avslutas med meditation. Det är också fokus på olika andningstekniker och i kundaliniyoga använder vi även olika mantran. Kundaliniyoga hjälper oss att gå ner i varv, släppa på stress, skapa en djup inre balans samtidigt som vi får energi och blir piggare av att utöva kundaliniyoga.

Vi har olika inriktningar på våra olika yogaklasser i kundaliniyoga:

Yogaklasserna för att släppa på stress och skapa inre balans har fokus på att genom yogan minska på stress och spänningar både i kropp och sinne. Vi fokuserar på andningen, återhämtningen och gör yogapass och meditationer som på olika sätt jobbar på att stärka vårt nervsystem, skapar ett stabilt inre, släpper oro och stress samt lära oss att verkligen slappna av på djupet.

Härlig yoga för daglediga. Yogapass som alla klarar! Passar alla som har möjlighet att komma och yoga på förmiddagen. Vi gör varierade sköna yogapass från kundaliniyogan som jobbar på vår andning, balans och smidighet. Varje tillfälle innehåller yogapass, längre avslappning och meditation. Yogakursen är öppen för alla oavsett tidigare erfarenhet.

Effekter av att utöva kundaliniyoga:

Yogan hjälper dig att släppa på stress och skapa mer inre balans. Med tiden blir du lite smidigare och ökar din kroppsmedvetenhet. Genom att yoga får du mer energi samt en djupare förståelse av dig själv. Återhämtningen och avslappningen är en viktig del i yogan då det bland annat är den som gör att vi kan släppa på stress och få tillgång till vår egen energi.

Att utöva kundaliniyoga är inte som att gå på ett ”träningspass” utan det handlar om förening mellan kropp, sinne och själ, vilket just ordet yoga betyder. Kundaliniyoga behöver upplevas för att du ska få en förståelse över vad det kan ge just dig. Så känn dig varmt välkommen att testa om yoga är något för dig.

Blekinge Yogastudio erbjuder dig yogakurser vilket innebär att du väljer vilken yogakurs som passar dig och antingen anmäler du dig till en åtta-veckors kurs eller en hel termin (16 gånger). Vid halva terminens gång startar alltså en ny åtta-veckors kurs upp. Om du vill ha din plats garanterad hela terminen så rekommenderas du att anmäla dig till hela terminen.

Om det är någon gång du inte har möjlighet att komma under yogakursens gång kan du under den perioden som just din yogakurs pågår hoppa in i någon annan klass den veckan eller annan vecka under den perioden. Detta i mån av plats men det brukar alltid finnas någon yogaklass där det finns utrymme att hoppa in. Du har inte möjlighet att ta igen missade tillfällen efter att den yogakurs du var anmäld till är avslutad.

I samband med terminsstart erbjuder Blekinge Yogastudio gratis prova på yoga för dig som vill testa om yoga är något för dig. I övrigt erbjuder vi inte drop-in klasser utifrån att det är viktigt att skapa en regelbundenhet i sitt yogautövande för att få bästa resultat och effekt av den insats som du gör.

Yoga räknas som friskvård av skatteverket så om du har något friskvårdsbidrag använd det till din yogakurs. Du gör din inbetalning av yogakursen innan kursstart på Blekinge Yogastudios bankgiro nummer 428-8536.