Grundkurs i kundaliniyoga

En yogakurs på åtta tillfällen för dig som inte har så mycket erfarenhet av yoga. Vi går igenom grunderna i kundaliniyoga och gör yogapass som alla kan göra. Vid varje kurstillfälle har vi lite teori om yoga innan vi gör ett yogapass, en längre djupavslappning och avslutar med en meditation. Kursmaterial i form av yogapassen ingår i kursavgiften.

Kundaliniyoga är en yogaform utan krav och prestation och du gör yogan helt utifrån dina egna förutsättningar. Du behöver inte alls vara smidig eller kunna slappna av för att  börja med yoga utan det är något som du med tiden utvecklar genom att just yoga.

Yogan hjälper dig att släppa på stress och skapa mer inre balans. Med tiden blir du lite smidigare och ökar din kroppsmedvetenhet. Genom att yoga får du mer energi samt en djupare förståelse av dig själv. Återhämtningen och avslappningen är en viktig del i yogan då det bland annat är den som gör att vi kan släppa på stress och få tillgång till vår egen energi.

Genom att gå en grundkurs i kundaliniyoga så får du en inblick i hur kunadliniyogan är uppbyggd och hur den kan hjälpa dig. Vi gör flera olika yogapass för att du ska få uppleva den bredd som finns i denna yogaform.Vi går bland annat igenom olika andningstekniker som vi använder oss av i yogan.

Du kommer att få upplevelsen av att meditera då det är något vi alltid avslutar yogaklassen med samt även lite kunskap kring varför meditation är så välgörande för oss.
För att du ska få möjlighet att yoga på egen hand så skickas de yogapass vi gör under yogakursen till dig via mejl. Yogapassen är med tydliga instruktioner så de är lätta att följa.

Att utöva kundaliniyoga är inte som att gå på ett ”träningspass” utan det handlar om förening mellan kropp, sinne och själ, vilket just ordet yoga betyder. Kundaliniyoga behöver upplevas för att du ska få en förståelse över vad det kan ge just dig. Så känn dig varmt välkommen att testa om yoga är något för dig.

Blekinge Yogastudio erbjuder dig yogakurser vilket innebär att du väljer vilken yogakurs som passar dig och antingen anmäler du dig till en åtta-veckors kurs eller en hel termin (16 gånger). Vid halva terminens gång startar alltså en ny åtta-veckors kurs upp. Om du vill ha din plats garanterad hela terminen så rekommenderas du att anmäla dig till hela terminen.

Om det är någon gång du inte har möjlighet att komma under yogakursens gång kan du under den perioden som just din yogakurs pågår hoppa in i någon annan klass den veckan eller annan vecka under den perioden. Detta i mån av plats men det brukar alltid finnas någon yogaklass där det finns utrymme att hoppa in. Du har inte möjlighet att ta igen missade tillfällen efter att den yogakurs du var anmäld till är avslutad.

I samband med terminsstart erbjuder Blekinge Yogastudio gratis prova på yoga för dig som vill testa om yoga är något för dig. I övrigt erbjuder vi inte drop-in klasser utifrån att det är viktigt att skapa en regelbundenhet i sitt yogautövande för att få bästa resultat och effekt av den insats som du gör.

Yoga räknas som friskvård av skatteverket så om du har något friskvårdsbidrag använd det till din yogakurs. Du gör din inbetalning av yogakursen innan kursstart på Blekinge Yogastudios bankgiro nummer 428-8536.