Yinyoga

Yinyoga-stillsamt/passiv stretch.

I yinyogan låter du dina muskler slappna av helt och hållet. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro. När du gör det kommer fascian, bindväven, att mjukas upp. När den är stel hindrar den dig att vara rörlig.

Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.

Yinyoga passar alla som vill sträcka ut, komma ned i varv och träna fokus och närvaro. Med hjälp av props, olika hjälpmedel såsom filtar, kuddar och bolster, kan du anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar. Det viktiga är inte hur positionen ser ut utan hur den känns.Huvuddelen av övningarna sker liggandes på sköna ullmattor. Detta är en mycket lugn yogaform. Du behöver inga förkunskaper utan alla är välkomna på våra klasser i yinyoga.